неділю, 12 травня 2013 р.

Бісквіт

Хто ж не любить поласувати ніжним бісквітом?

Пропоную Вам приготувати цей дуже смачний пиріг :)


Нам потрібно:

 - 4 яйця;
 - 4 ст.л. цукру;
 - 2 ст.л. муки;
 - Маргарин;

Крок 1:
Відділяємо білки від жовтків. Білки ставимо охолоджувати, а жовтки збиваємо з цукром до його розчинення.


Крок 2:
Збиваємо білки до густої піни (~7-10 хв).



*Щоб білки добре збились потрібно використовувати тільки свіжі продукти, сухий посуд і інструменти, і при відділянні білків від жовтків стежити, щоб жовток не потрапив до білків.
*Також можна додати щипку солі чи трішки лимонного соку, а перед тим  - білки добре охолодити в холодильнику.


Крок 3:
В збиті жовтки додаємо 1/3 білків, обережно перемішуємо знизу вверх.


Крок 4:
Додаємо решту білків і обережно перемішуємо до утворення однорідної суміші.


Крок 5:
Поступово вводимо просіяне борошно і обережно замішуємо тісто.


Крок 6:
Змащуємо форму маргарином і посипаємо борошном.


Рівномірно розподіляємо тісто по всій формі.


Крок 7:
Попередньо нагріваємо духову шафу до t= 200 С. Зменшуємо температуру до 180 С,і випікаємо бісквіт ~ 15 хв.

*Не потрібно відкривати шафу, доки не приготується тісто. Готовність можна перевірити таким чином: злегка натиснути пальцем на бісквіт - і він відновить свою форму. Також зубочистка,запхана в бісквіт залишиться сухою.

Витягши бісквіт з духової шафи потрібно відставити його на 15 хв, а тоді відділяти від форми.



Розрізати найкраще натягнутою ниткою. Можна готувати з різними кремами (з згущеним молоком, заварним, масляним кремом і т.п.)

Смачного! :)

P.S. Cook with Bo', bro!

Немає коментарів:

Дописати коментар