понеділок, 18 лютого 2013 р.

Вечір япошської кухні?) Рол "Філадельфія"

Сьогодні я приготував, мабуть, найвідоміший рол (не суші)  - "Філадельфія". (За оригінальним рецептом в начинку входить сир "Філадельфія" та зелень/зелену цибулю.) 

Отже, нам потрібно :

 - Рис для суші/рис з високим вмістом крохмалю - 500 г.

 - Філе лосося/сьомги/форелі слабосолене - 250 г. 

 - Морські водорості норі (їх можна знайти в супермаркеті в рибному відділі) - 1 упаковка

 -  Огірок свіжий - 2 шт.

 - Авокадо - 1 шт.

 - Сир "Філадельфія" - 200 г.

 - Оцет рисовий/оцет звичайний - 100/75 мл

 - Цукор - 3 столові ложки

 - Сіль - 1 столова ложка

 - Бамбукова циновка (килимок)

 - Харчова плівка

 - Імпульсивні японські вигуки при нарізуванні ролів



Крок 1:

  Промиваємо рис, доки вода не стане прозорою (мінімум - 7 разів). Заливаємо водою (на 500 г рису 750 г води). Кладемо на максимальний нагрів. Коли вода закипить, скручуємо на мінімум, накриваємо кришкою, і варимо 15 хв не відкриваючи. 
  Знімаємо з вогню, залишаємо на 15 хв з накритою кришкою. 




 Крок 2:

  В оцет додаємо цукор, сіль, і доводимо до кипіння при середньому нагріві (бажано не нюхати випари). Заправляємо рис оцтом, перемішуючи дерев'яною лопаткою. Рис потрібно використовувати не гарячим, але й не холодним. Приблизно кімнатної температури.


 Крок 3:

  Лист норі ділимо на дві рівні половини по горизонталі і кладемо на попередньо обмотаний харчовою плівкою килимок (для того, щоб рис не приставав).


 Крок 4:

  Руки змочуємо в холодній воді. З 100-120 г. рису формуємо кульку і розрівнюємо на листі, залишаючи знизу половину листа пустою, а зверху таку ж відстань заповняємо рисом. 


Крок 5:

  Накриваємо зверху килимком, і перевертаємо на інший бік. 


Крок 6:

  Кладемо очищені та нарізані авокадо,огірок(без насіння), сир, щоб вони не виходили на рис. Бажано, щоб сир був знизу - так він не буде заважати скручувати рол.


 Крок 7 :

  Начинку притримуємо пальцями, одночасно закриваючи листом норі до межі рису. Щільно, але не дуже сильно формуємо "кишеньку" за допомогою килимка.  


 Крок 8:

  Щільно скручуємо рол з допомогою килимка до кінця. 
 
  Не дуже сильними рухами !ВІД БОКІВ ДО ЦЕНТРУ!, надаючи йому прямокутної форми.
  У вас має вийте щось таке: 


 Крок 9 :

  Накриваємо його порізаною рибою, залишаючи кінці "голими". Ми їх пізніше відріжемо.


Крок 10:

  Килимком надаємо прямокутної форми ролові.


 Крок 11 :

  Нарізання. Спочатку на дві рівні частини. А потім кожну частину на 3 рівні шматки.


Крок 12 : 

  Подаються роли з розведеним соєвим соусом, васабі, імбирем (гарі).
  Можна посипати кунжутом.


十分に召し上がれ :)





  








Немає коментарів:

Дописати коментар