неділю, 27 січня 2013 р.

"Лимонний кекс"

Надворі -20, вдома тепленько, але хочеться чогось солодкого, щоб довершити цей чудовий день.

Раджу Вам спробувати приготувати "Лимонний кекс". Проста страва для непростого дня :)


Що нам потрібно:

Маргарин столовий - 150 г
Цукор-пісок - 150 г
Яйця - 200 г
Лимон - 1 шт.
Борошно - 210 г
Розпушувач(сода) - 5 г(1/2 ч.л.)
Родзинки - 100 г
Олія/масло вершкове для форми - 5 г 






Крок 1:
Розм'якшений маргарин розтерти з цукром до білого кольору.

Крок 2:
Додати яйця (вбивати по 1), лимонну цедру, лимонний сік і все збити міксером на середній швидкості протягом 5 хвилин






Крок 3:
Борошно просіяти, змішати з розпушувачем, додати в масляно-яєчну суміш, додати родзинки, замісити протягом 30 секунд тісто однорідної консистенції.
*Борошно просіюємо не тільки для звільнення від сторонніх домішок. При просіванні воно насичується киснем і кондитерські вироби стають більш пухкішими.
*Яйця мають проходити 4 етапи первинної обробки, але в домашніх умовах варто хоча б промити їх в протічній теплій воді.
Крок 4:
Форму застеляємо пергаментним папером/змащуємо маслом чи олією і присипаємо борошном
(Я випікав у мультиварці, тож тільки змащував форму). Випікаємо при t=200º C близько 40 хвилин.


Крок 5:
Після випікання залишити на 15 хвилин у формі для вистигання, потім викласти на решітку/дощечку.
Посипати цукровою пудрою, прикрасити лимонами.

Смачного!)