Сьогодні я приготував, мабуть, найвідоміший рол (не суші) - "Філадельфія". (За оригінальним рецептом в начинку входить сир "Філадельфія" та зелень/зелену цибулю.)
Отже, нам потрібно :
- Рис для суші/рис з високим вмістом крохмалю - 500 г.
- Філе лосося/сьомги/форелі слабосолене - 250 г.
- Морські водорості норі (їх можна знайти в супермаркеті в рибному відділі) - 1 упаковка
- Огірок свіжий - 2 шт.
- Авокадо - 1 шт.
- Сир "Філадельфія" - 200 г.
- Оцет рисовий/оцет звичайний - 100/75 мл
- Цукор - 3 столові ложки
- Сіль - 1 столова ложка
- Бамбукова циновка (килимок)
- Харчова плівка
- Імпульсивні японські вигуки при нарізуванні ролів
Крок 1:
Промиваємо рис, доки вода не стане прозорою (мінімум - 7 разів). Заливаємо водою (на 500 г рису 750 г води). Кладемо на максимальний нагрів. Коли вода закипить, скручуємо на мінімум, накриваємо кришкою, і варимо 15 хв не відкриваючи.
Знімаємо з вогню, залишаємо на 15 хв з накритою кришкою.
Крок 2:
В оцет додаємо цукор, сіль, і доводимо до кипіння при середньому нагріві (бажано не нюхати випари). Заправляємо рис оцтом, перемішуючи дерев'яною лопаткою. Рис потрібно використовувати не гарячим, але й не холодним. Приблизно кімнатної температури.
Крок 3:
Лист норі ділимо на дві рівні половини по горизонталі і кладемо на попередньо обмотаний харчовою плівкою килимок (для того, щоб рис не приставав).
Крок 4:
Руки змочуємо в холодній воді. З 100-120 г. рису формуємо кульку і розрівнюємо на листі, залишаючи знизу половину листа пустою, а зверху таку ж відстань заповняємо рисом.
Крок 5:
Накриваємо зверху килимком, і перевертаємо на інший бік.
Крок 6:
Кладемо очищені та нарізані авокадо,огірок(без насіння), сир, щоб вони не виходили на рис. Бажано, щоб сир був знизу - так він не буде заважати скручувати рол.
Крок 7 :
Начинку притримуємо пальцями, одночасно закриваючи листом норі до межі рису. Щільно, але не дуже сильно формуємо "кишеньку" за допомогою килимка.
Крок 8:
Щільно скручуємо рол з допомогою килимка до кінця.
Не дуже сильними рухами !ВІД БОКІВ ДО ЦЕНТРУ!, надаючи йому прямокутної форми.
У вас має вийте щось таке:
Крок 9 :
Накриваємо його порізаною рибою, залишаючи кінці "голими". Ми їх пізніше відріжемо.
Крок 10:
Килимком надаємо прямокутної форми ролові.
Крок 11 :
Нарізання. Спочатку на дві рівні частини. А потім кожну частину на 3 рівні шматки.
Крок 12 :
Подаються роли з розведеним соєвим соусом, васабі, імбирем (гарі).
Можна посипати кунжутом.
十分に召し上がれ :)