Рецепт курочки, запеченої по-італійськи. Просто і смачно)
Нам потрібно :
- 4 шт. курячих стегенець, відокремлених від кісток
- 400 г. помідорів
- 2 середніх або 1 велика цибулина
- 75 мл. сухого/напівсухого вина чи бульйону
- 5 зубчиків часнику
- Прованські трави, розмарин, базилік, орегано
- Оливкова олія - 2 ст.л.
Крок 1:
Чистимо, миємо і нарізаємо цибулю і часник дрібними кубиками
Крок 2 :
Пасеруємо на розігрітій з соняшниковою олією сковорідці до розм'якшення структури, золотавого відтінку.
Крок 3 :
Тим часом маринуємо м'ясо довільними спеціями, солимо. Помідори бланшуємо кип'ятком, знімаємо шкірку і нарізуємо на частинки.
Крок 4 :
До цибулі додаємо м'ясо, обсмажуємо з двох боків до золотистої кірочки.
Крок 5 :
Змащуємо лист оливковою олією, викладаємо м'ясо, додаємо помідори, вино. Перемішуємо.
Запікаємо 15 хв. при t = 200º C, додаємо прованські трави, базилік, орегано, свіжий розмарин, розібраний на маленькі гілочки і запікаємо ще 15-20 хв.
Подається з відварним рисом, картоплею, або як самостійна страва. Смачного:)
P.S. Cook with Bo', bro!