пʼятницю, 19 квітня 2013 р.

Курка в томатно-розмаринному соусі

Рецепт курочки, запеченої по-італійськи. Просто і смачно)


Нам потрібно :


 - 4 шт. курячих стегенець, відокремлених від кісток
 - 400 г. помідорів
 - 2 середніх або 1 велика цибулина
 - 75 мл. сухого/напівсухого вина чи бульйону
 - 5 зубчиків часнику
 - Прованські трави, розмарин, базилік, орегано
 - Оливкова олія - 2 ст.л.



Крок 1:

Чистимо, миємо і нарізаємо цибулю і часник дрібними кубиками


Крок 2 :

Пасеруємо на розігрітій з соняшниковою олією сковорідці до розм'якшення структури, золотавого відтінку.


Крок 3 :

Тим часом маринуємо м'ясо довільними спеціями, солимо. Помідори бланшуємо кип'ятком, знімаємо шкірку і нарізуємо на частинки.


Крок 4 :

До цибулі додаємо м'ясо, обсмажуємо з двох боків до золотистої кірочки.


Крок 5 :

Змащуємо лист оливковою олією, викладаємо м'ясо, додаємо помідори, вино. Перемішуємо.


Запікаємо 15 хв. при t = 200º C, додаємо прованські трави, базилік, орегано, свіжий розмарин, розібраний на маленькі гілочки і запікаємо ще 15-20 хв.



Подається з відварним рисом, картоплею, або як самостійна страва. Смачного:)

P.S. Cook with Bo', bro!