понеділок, 10 червня 2013 р.

Заварні тістечка

Заварні тістечка - це ну дууууже смачно! Спробуй і Ти ;)

Нам потрібно:

 - 4 яйця;
 - 200 г борошна;
 - 100 мл води,100 мл молока;
 - 100 г маргарину/вершкового масла;



Крок 1:

З'єднуємо масло з молоком і водою, нагріваємо до повного розчинення.


Крок 2:


Знімаємо з вогню, додаємо просіяне борошно.


Тісто охолоджуємо 1 хв.


Крок 3:

Миємо яйця, обсушуємо, вбиваємо по одному в масу (НЕ ВСІ ЗА РАЗ!), добре вимішуємо (тісто має бути не рідке і не густе).


Крок 4:
Попередньо нагріваємо духову шафу до t= 220 C. Змащуємо лист соняшниковою олією або застеляємо пергаментним папером.
Формувати заварні можна шприцом. Я викладав звичайною ложкою, змоченою у воді.





Викладаємо заварні з розрахунком того, що вони збільшаться в об'ємі приблизно втричі.



Крок 5 :

Зменшуємо до t= 200 C. Випікаємо приблизно 15-20 хв. Вироби мають мати рум'яну скориночку. Непропечені заварні швидко осідають. Наповнювати можна різними начинками.(солодкі креми, м'ясна та рибна начинки)

*Я робив сметанний крем з полуницями (200 г сметани+75 г цукру+5 г ванільного цукру).

Крок 6 :

Надрізуємо заварні з боку і з допомогою шприца чи ложки наповнюємо кремом.

Смачного :)

Cook with Bo, bro!!