середу, 10 квітня 2013 р.

Млинці з індичкою

Ну шо ж...млинці!)


Нам потрібно:
- Філе індика/курки - 500 г.
- Стиглі м'які помідори - 400 г.
- Вершки 10% - 150 мл.
- Яйця - 5 шт.
- Молоко - 0,25 л.
- Вода - 0,25 л.
- Цукор - 1,5 ст.л.
- Сіль - 0,5 ст.л.
- Олія - 50 мл.
- Борошно - 250 г.

Крок 1:
Готуємо тісто на млинці.

Яйця збиваємо на малих обертах до утворення піни.

 


Крок 2:

Додаємо молоко, воду, цукор, сіль, змішуємо 2 хв, додаємо олію і перемішуємо. Всипаємо борошно малими порціями, неперервно змішуючи. Тісто має мати однорідну гладку масу, без грудочок.

*Вказано рецепт нейтрального тіста, яке підійде як і на солодкі так і на млинці з різними начинками.

Крок 3:
Смажимо млинці на добре розігрітій сковорідці до готовності з обох боків.

*Якщо у Вас вийшло занадто густе тісто - розведіть його водою, якщо занадто рідке - додайте ще трохи муки.


Млинці мають бути тонкими, але не сухими. Для цього складаємо їх стосиком на тарілку.

Крок 4:

Приготування начинки.

Нарізаємо філе на тонкі подовгуваті шматочки. 

Крок 5:

Обсмажуємо їх на розігрітій сковорідці з олією до готовності.

Крок 6:

Промиваємо помідори, робимо на них хрестоподібний надріз і залишаємо в киплячій воді на
1 хв. Промиваємо в холодній протічній воді декілька секунд, знімаємо шкірочку.



Підготовлені помідори протираємо на терці або в блендері до пюреподібної маси



Крок 7:

До індички додаємо протерті помідори. Тушкуємо 5-7 хв.

*Протерті помідори,що залишились можна прокип'ятити і зберігати в холодильнику тривалий час після цього.

Крок 8:

Додаємо вершки, сіль, сушені базилік і орегано, тушкуємо ще 1 хв.


Крок 9: 

На млинець кладемо начинку, загортаємо конвертом, перевертаємо і поливаємо соусом.


Смачного!

P.S. Cook with Bo', bro!