неділю, 12 травня 2013 р.

Бісквіт

Хто ж не любить поласувати ніжним бісквітом?

Пропоную Вам приготувати цей дуже смачний пиріг :)


Нам потрібно:

 - 4 яйця;
 - 4 ст.л. цукру;
 - 2 ст.л. муки;
 - Маргарин;

Крок 1:
Відділяємо білки від жовтків. Білки ставимо охолоджувати, а жовтки збиваємо з цукром до його розчинення.


Крок 2:
Збиваємо білки до густої піни (~7-10 хв).



*Щоб білки добре збились потрібно використовувати тільки свіжі продукти, сухий посуд і інструменти, і при відділянні білків від жовтків стежити, щоб жовток не потрапив до білків.
*Також можна додати щипку солі чи трішки лимонного соку, а перед тим  - білки добре охолодити в холодильнику.


Крок 3:
В збиті жовтки додаємо 1/3 білків, обережно перемішуємо знизу вверх.


Крок 4:
Додаємо решту білків і обережно перемішуємо до утворення однорідної суміші.


Крок 5:
Поступово вводимо просіяне борошно і обережно замішуємо тісто.


Крок 6:
Змащуємо форму маргарином і посипаємо борошном.


Рівномірно розподіляємо тісто по всій формі.


Крок 7:
Попередньо нагріваємо духову шафу до t= 200 С. Зменшуємо температуру до 180 С,і випікаємо бісквіт ~ 15 хв.

*Не потрібно відкривати шафу, доки не приготується тісто. Готовність можна перевірити таким чином: злегка натиснути пальцем на бісквіт - і він відновить свою форму. Також зубочистка,запхана в бісквіт залишиться сухою.

Витягши бісквіт з духової шафи потрібно відставити його на 15 хв, а тоді відділяти від форми.



Розрізати найкраще натягнутою ниткою. Можна готувати з різними кремами (з згущеним молоком, заварним, масляним кремом і т.п.)

Смачного! :)

P.S. Cook with Bo', bro!

Янтих з сиром

Якщо ви сидите на дієті - ця страва саме для Вас! Без додавання олії при смаженні.


Нам потрібно:

 - 400 мл. борошна;

 - 125 мл. води;
 - 2 ст.л. соняшникової олії;
 - Сіль;
 - 50 грам твердого сиру.( на 1 порцію)

Крок 1:
Приготування тіста

Просіюємо муку в посудину, робимо заглиблення, додаємо cіль.



Крок 2:
Вливаємо !!ТЕПЛУ!! воду невеликими порціями, замішуємо тісто ложкою, від центру до країв, додаємо олію.


*Сіль не розчиняється в олії. Для цього можна сіль розчинити у воді або додавати в різні етапи приготування.

Крок 3:
Коли тісто стане однорідної консистенції, без грудочок, ми його домішуємо вручну (доки воно не буде відставати від рук).


 

Готове тісто ставимо вистоятись для закріплення клейковинних зв'язків, мініміум на 15 хв, накривши сухою тканиною чи поліетиленовим пакетом.


Крок 4:
Натираємо на терці сир.

*Можна додати подрібненої зелені в начинку


    100 г. тіста розкачуємо у вигляді кола, накладаємо сир знизу.


Крок 5:
Защипуємо краї.


Крок 6:
Викладаємо на розігріту сковорідку без олії. Готуємо 5-7 хв.,доки він не наповниться повітрям.


Крок 7:
Перевертаємо на другий бік і готуємо ще 5-7 хв.


Подаємо з соусом, або без нього.
Смачного!


P.S. Cook with Bo', bro!

Суп з щавлем

Смачний і нескладний в приготуванні весняний суп.


Отже, нам потрібно:
 - 2 л. курячого бульйону або вода;
 - 450г. картоплі (5-6 середніх);
 - 75 г. моркви (1 середня);
 - 75 г. цибулі (1 середня);
 - 60 г. рису (3 ст.л. рису);
 - 4 яйця;
 ~ 250 г. щавелю;
 - 5 ст.л. сметани;
 - Сіль, перець, лавровий лист, зелень;
 - 0,5 ст.л. борошна.

Крок 1:
Нагріваємо бульйон, або доводимо до кипіння воду.


Крок 2:
Обчищаємо і промиваємо овочі.


Крок 3:
Нарізаємо картоплю середніми кубиками, цибулю - дрібними, а моркву натираємо на терці.



Крок 4:
Готуємо заправу
Смажимо цибулю до золотистого кольору на розігрітій сковорідці з олією.


Додаємо моркву і пасеруємо до м'якості.



Крок 5:
Додаємо сметану, готуємо ще 3 хв.


Крок 6:
Додаємо просіяне борошно, тушкуємо ще 5 хв.


Крок 6:
В бульйон додаємо картоплю, помішуємо. Варимо 5 хв.


Додаємо промитий рис, помішуємо і варимо ще 15 хв. 


Крок 7:
Додаємо сіль, перець, подрібнену зелень ,лавровий лист, заправу.



*Лавровий лист не варто варити і зберігати тривалий час в супі, тому що він дає гіркоту.

Крок 8:
Відварюємо яйця 8 хв у киплячій воді на маленькому вогні, заливаємо холодною водою.


*Не рекомендується варити яйця довше 10 хв. Тоді в них утворюється отруйна речовина - сірководень (сірий колір поверх жовтка)

Крок 9:

Обчищаємо щавель від пошкдоженого листя, промиваємо.



Нарізаємо на середні смужки, додаємо в суп і виключаємо.


Крок 10:
Нарізаємо яйця на середні кубики і викладаємо в столову глибоку тарілку (близько половини яйця на порцію)

Крок 11:
Заливаємо супом.


Смачного!
P.S. Cook with Bo', bro :)