Хто ж не любить поласувати ніжним бісквітом?
Пропоную Вам приготувати цей дуже смачний пиріг :)
Нам потрібно:
- 4 яйця;
- 4 ст.л. цукру;
- 2 ст.л. муки;
- Маргарин;
Крок 1:
Відділяємо білки від жовтків. Білки ставимо охолоджувати, а жовтки збиваємо з цукром до його розчинення.
Крок 2:
Збиваємо білки до густої піни (~7-10 хв).
Збиваємо білки до густої піни (~7-10 хв).
*Щоб білки добре збились потрібно використовувати тільки свіжі продукти, сухий посуд і інструменти, і при відділянні білків від жовтків стежити, щоб жовток не потрапив до білків.
*Також можна додати щипку солі чи трішки лимонного соку, а перед тим - білки добре охолодити в холодильнику.
Крок 3:
В збиті жовтки додаємо 1/3 білків, обережно перемішуємо знизу вверх.
Крок 4:
Додаємо решту білків і обережно перемішуємо до утворення однорідної суміші.
Крок 5:
Поступово вводимо просіяне борошно і обережно замішуємо тісто.
Крок 6:
Змащуємо форму маргарином і посипаємо борошном.
Рівномірно розподіляємо тісто по всій формі.
Крок 7:
Попередньо нагріваємо духову шафу до t= 200 С. Зменшуємо температуру до 180 С,і випікаємо бісквіт ~ 15 хв.
*Не потрібно відкривати шафу, доки не приготується тісто. Готовність можна перевірити таким чином: злегка натиснути пальцем на бісквіт - і він відновить свою форму. Також зубочистка,запхана в бісквіт залишиться сухою.
*Не потрібно відкривати шафу, доки не приготується тісто. Готовність можна перевірити таким чином: злегка натиснути пальцем на бісквіт - і він відновить свою форму. Також зубочистка,запхана в бісквіт залишиться сухою.
Витягши бісквіт з духової шафи потрібно відставити його на 15 хв, а тоді відділяти від форми.