неділя, 12 травня 2013 р.

Суп з щавлем

Смачний і нескладний в приготуванні весняний суп.


Отже, нам потрібно:
 - 2 л. курячого бульйону або вода;
 - 450г. картоплі (5-6 середніх);
 - 75 г. моркви (1 середня);
 - 75 г. цибулі (1 середня);
 - 60 г. рису (3 ст.л. рису);
 - 4 яйця;
 ~ 250 г. щавелю;
 - 5 ст.л. сметани;
 - Сіль, перець, лавровий лист, зелень;
 - 0,5 ст.л. борошна.

Крок 1:
Нагріваємо бульйон, або доводимо до кипіння воду.


Крок 2:
Обчищаємо і промиваємо овочі.


Крок 3:
Нарізаємо картоплю середніми кубиками, цибулю - дрібними, а моркву натираємо на терці.



Крок 4:
Готуємо заправу
Смажимо цибулю до золотистого кольору на розігрітій сковорідці з олією.


Додаємо моркву і пасеруємо до м'якості.



Крок 5:
Додаємо сметану, готуємо ще 3 хв.


Крок 6:
Додаємо просіяне борошно, тушкуємо ще 5 хв.


Крок 6:
В бульйон додаємо картоплю, помішуємо. Варимо 5 хв.


Додаємо промитий рис, помішуємо і варимо ще 15 хв. 


Крок 7:
Додаємо сіль, перець, подрібнену зелень ,лавровий лист, заправу.



*Лавровий лист не варто варити і зберігати тривалий час в супі, тому що він дає гіркоту.

Крок 8:
Відварюємо яйця 8 хв у киплячій воді на маленькому вогні, заливаємо холодною водою.


*Не рекомендується варити яйця довше 10 хв. Тоді в них утворюється отруйна речовина - сірководень (сірий колір поверх жовтка)

Крок 9:

Обчищаємо щавель від пошкдоженого листя, промиваємо.



Нарізаємо на середні смужки, додаємо в суп і виключаємо.


Крок 10:
Нарізаємо яйця на середні кубики і викладаємо в столову глибоку тарілку (близько половини яйця на порцію)

Крок 11:
Заливаємо супом.


Смачного!
P.S. Cook with Bo', bro :)



Немає коментарів:

Дописати коментар