Смачний і нескладний в приготуванні весняний суп.
Отже, нам потрібно:
- 2 л. курячого бульйону або вода;
- 450г. картоплі (5-6 середніх);
- 75 г. моркви (1 середня);
- 75 г. цибулі (1 середня);
- 60 г. рису (3 ст.л. рису);
- 4 яйця;
~ 250 г. щавелю;
- 5 ст.л. сметани;
- Сіль, перець, лавровий лист, зелень;
- 0,5 ст.л. борошна.
Крок 1:
Нагріваємо бульйон, або доводимо до кипіння воду.
Крок 2:
Обчищаємо і промиваємо овочі.
Крок 3:
Нарізаємо картоплю середніми кубиками, цибулю - дрібними, а моркву натираємо на терці.
Крок 4:
Готуємо заправу
Смажимо цибулю до золотистого кольору на розігрітій сковорідці з олією.
Смажимо цибулю до золотистого кольору на розігрітій сковорідці з олією.
Додаємо моркву і пасеруємо до м'якості.
Крок 5:
Додаємо сметану, готуємо ще 3 хв.
Крок 6:
Додаємо просіяне борошно, тушкуємо ще 5 хв.
Крок 6:
В бульйон додаємо картоплю, помішуємо. Варимо 5 хв.
Додаємо промитий рис, помішуємо і варимо ще 15 хв.
Крок 7:
Додаємо сіль, перець, подрібнену зелень ,лавровий лист, заправу.
Крок 8:
Відварюємо яйця 8 хв у киплячій воді на маленькому вогні, заливаємо холодною водою.
Відварюємо яйця 8 хв у киплячій воді на маленькому вогні, заливаємо холодною водою.
*Не рекомендується варити яйця довше 10 хв. Тоді в них утворюється отруйна речовина - сірководень (сірий колір поверх жовтка)
Крок 9:
Обчищаємо щавель від пошкдоженого листя, промиваємо.
Нарізаємо на середні смужки, додаємо в суп і виключаємо.
Крок 10:
Нарізаємо яйця на середні кубики і викладаємо в столову глибоку тарілку (близько половини яйця на порцію)
Крок 11:
Заливаємо супом.
Смачного!
P.S. Cook with Bo', bro :)
Немає коментарів:
Дописати коментар